Специализираният наказателен съд върна делото срещу братята Пламен и Атанас Бобокови

...
Специализираният наказателен съд върна делото срещу братята Пламен и Атанас Бобокови
Коментари Харесай

Обвинението за боклука срещу братя Бобокови катастрофира в съда

Специализираният наказателен съд върна делото против братята Пламен и Атанас Бобокови на прокуратурата поради позволени основни процесуални неточности, заяви Българска национална телевизия. Те са упрекнати, че дружно с някогашния зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков са участвали в проведена незаконна група за нелегално депониране на боклуци.

На днешното правосъдно заседание паричната гаранцията на Атанас Бобоков беше понижена още веднъж - от 1 милион на 800 000 лв.. Отпадна и възбраната на Красимир Живков да напуща страната.  " Пълно с едни огромни дупки е обвиняването. Доказателства няма - има отново обосновани догатки, само че те са като съчинения по картинка. Само че дори и картинката я няма. Има единствено едно обвиняване, че сме били част от незаконна група. Ама кой закон е нарушен? Ние сме дружество, което работи чисто и в данъчната сфера, и във вноса и износа на рискови боклуци, тъй като от това ни зависи бизнеса. Ние не можем да създадем неточност ", съобщи Атанас Бобоков.

До момента прокуратурата реализира три условни присъди по делото против предприемачите. Това се случи, откакто държавното обвиняване съумя в досъдебна фаза да контракти съглашения с Габриел Савов, Васил Богданов и Айгюн Еминов, които признаха виновността си през Специализирания углавен съд.

Габриел Савов е някогашен шеф на РИОС-Плевен, на чиято територия се намира площадката на компания " Феникс " в Плевен, на която преди време Министерство на вътрешните работи и прокуратурата откриха тонове отпадък, импортиран от Италия. Айгюн Еминов пък е собственик на въпросното сдружение " Феникс " от 2019 г. Васил Богданов е бивш изпълнителен шеф на " Монбат ресайклинг " на братя Бобокови.

Прокуратурата регистрира неуспех и по второто дело против Пламен Бобоков за незаконно държане на археологически обекти - върхове на стрели и копия. Окръжният съд в Русе го оправда и вдигна обезпеченията, наложени поради делото върху цялото имущество на предприемача. Срещу Пламен Бобоков има повдигнато и трето обвиняване за незаконен сговор с президентския консултант Пламен Узунов. Разследването по това дело към момента продължава. А в това време съдът анулира ареста на двамата като противозаконен.

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР